Prajitura Snickers

de miremirc in Prajituri, 9 Noi 2011 | 35254 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 Foi :
  • 4 albusuri
  • 175 g zahar
  • 2 lg faina
  • 1,5 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • 100 g nuci prajite si taiate
  • 100 g alune nesarate, prajite si taiate
  • Crema :
  • 4 galbenusuri
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 1,5 lg lapte
  • 1,5 lg cacao
  • 100 g unt
  • Glazura :
  • 100 g Finetti
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Pentru foi : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata intr-un bol cu praful de copt si pudra de cacao, iar la final nucile si alunele prajite si taiate (eu am folosit doar nuci). Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem separat 2 foi. tava are 20*20 cm. Dublati cantitatile pentru o tava normala de 25*35 cm .

Pentru crema : mixam galbenusurile si oul cu zaharul , adaugam laptele si cacaoua . Aceasta crema o punem pe foc mic si amestecam mereu ca sa nu se prinda (sau pe baie de aburi). Eu am tinut-o pe foc mic cam 7 minute . Luam de pe foc si lasam crema sa se raceasca. Untul il amestecam cu o lingura pana devine spumos; in el adaugam treptat cate o lingura din crema de cacao, pana ce incorporam toata crema in unt. Aceasta crema o intindem intre cele 2 foi coapte.

Pentru glazura : intindem crema de ciocolata Finetti .

Am trasat cu ajutorul unei furculite dungulite pe orizontala, apoi oblic . Dam la frigider de seara pana dimineata sau minim 3 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

babi5 1

14.04.2013, 20:13

leop 1

08.03.2014, 14:10

Buna,
super este prajitura, favorita mea si a fiului meu. Doar o mare rugaminte am: la ce temperatura si cat timp tin foile in cuptor? Multumesc mult!

Valclaudia 1

12.12.2014, 07:05

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida "Acoperis de casa"